Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik nie może sie nie udać:)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Margarynę należy roztopić.Przecier jabłkowy podgrzać ,następnie dodać cukier,rodzynki,(wcześniej namoczone w przegotowanej wodzie z rumem),posiekane orzechy i roztopioną margarynę cały czas mieszając.Zostawiamy do wystudzenia.W misce mieszamy przesianą mąkę z sodą,przyprawą do piernika i jeżeli ktoś lubi odrobiną cynamonu.Dodajemy do przestudzonego przecieru,mieszamy i dodajemy jajka.Wylewamy do blaszki(u mnie tortownica).Pieczemy około 1 godz. w temp.180 stopni Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy i dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszamy ,aż czekolada rozpuści się.