Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Król nie tylko na Bożonarodzeniowym stole. Piernik należy upiec 4-5 dni przed planowanym spożyciem.
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 58
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 58
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Składniki
Duża blaszka. Ciasto. Margarynę posiekać z mąkami,dodać sodę, mleko, miód oraz jajka i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto, schłodzić. Następnie podzielić na 3 równe części, rozwałkować placki i piec około 15 minut na złoty kolor. Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąkami. Margarynę, żółtko, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Przestudzone placki smarować kremem.