Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Król nie tylko na Bożonarodzeniowym stole. Piernik należy upiec 4-5 dni przed planowanym spożyciem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12624
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13730
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5767
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12624
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13730
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5767
Składniki
Duża blaszka. Ciasto. Margarynę posiekać z mąkami,dodać sodę, mleko, miód oraz jajka i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto, schłodzić. Następnie podzielić na 3 równe części, rozwałkować placki i piec około 15 minut na złoty kolor. Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąkami. Margarynę, żółtko, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Przestudzone placki smarować kremem.