Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pierniki ,można je przygotować przed samymi świętami Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i po dwunastu godzinach pieczemy Zachowują bardzo długo świeżość i są przepyszne .
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2156
Królowa grilla :)
Odsłon: 1418
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2156
Królowa grilla :)
Odsłon: 1418
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Składniki
Masło,miód, cukier rozpuścić w garnku dodać mąkę ,cynamon, przyprawy do piernika ciągle mieszając. Amoniak rozpuścić w zimnym naparze z kawy (naparu pół szklanki ) Gdy ciasto przestygnie (zrobi się letnie )wbijamy całe jajka ,i dodajemy rozpuszczony amoniak i ciasto wyrabiamy tak długo jak będzie odchodzić od miski i nie będzie grudek .Zostawiamy w misce na 12 godzin a następnie zabieramy się do wypieków .Dekorujemy czekoladą lub lukrujemy ,można ozdobić gotowymi pisakami ,według uznania . Smacznego ......