Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pierniki ,można je przygotować przed samymi świętami Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i po dwunastu godzinach pieczemy Zachowują bardzo długo świeżość i są przepyszne .
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 86
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2190
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 704
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 86
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2190
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 704
Składniki
Masło,miód, cukier rozpuścić w garnku dodać mąkę ,cynamon, przyprawy do piernika ciągle mieszając. Amoniak rozpuścić w zimnym naparze z kawy (naparu pół szklanki ) Gdy ciasto przestygnie (zrobi się letnie )wbijamy całe jajka ,i dodajemy rozpuszczony amoniak i ciasto wyrabiamy tak długo jak będzie odchodzić od miski i nie będzie grudek .Zostawiamy w misce na 12 godzin a następnie zabieramy się do wypieków .Dekorujemy czekoladą lub lukrujemy ,można ozdobić gotowymi pisakami ,według uznania . Smacznego ......