Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pierniki ,można je przygotować przed samymi świętami Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i po dwunastu godzinach pieczemy Zachowują bardzo długo świeżość i są przepyszne .
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2969
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 279
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 67
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1861
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12692
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2969
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 279
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 67
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1861
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12692
Składniki
Masło,miód, cukier rozpuścić w garnku dodać mąkę ,cynamon, przyprawy do piernika ciągle mieszając. Amoniak rozpuścić w zimnym naparze z kawy (naparu pół szklanki ) Gdy ciasto przestygnie (zrobi się letnie )wbijamy całe jajka ,i dodajemy rozpuszczony amoniak i ciasto wyrabiamy tak długo jak będzie odchodzić od miski i nie będzie grudek .Zostawiamy w misce na 12 godzin a następnie zabieramy się do wypieków .Dekorujemy czekoladą lub lukrujemy ,można ozdobić gotowymi pisakami ,według uznania . Smacznego ......