Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pierniki ,można je przygotować przed samymi świętami Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i po dwunastu godzinach pieczemy Zachowują bardzo długo świeżość i są przepyszne .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14374
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14374
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Masło,miód, cukier rozpuścić w garnku dodać mąkę ,cynamon, przyprawy do piernika ciągle mieszając. Amoniak rozpuścić w zimnym naparze z kawy (naparu pół szklanki ) Gdy ciasto przestygnie (zrobi się letnie )wbijamy całe jajka ,i dodajemy rozpuszczony amoniak i ciasto wyrabiamy tak długo jak będzie odchodzić od miski i nie będzie grudek .Zostawiamy w misce na 12 godzin a następnie zabieramy się do wypieków .Dekorujemy czekoladą lub lukrujemy ,można ozdobić gotowymi pisakami ,według uznania . Smacznego ......