Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe miękkie pierniki o kokosowym smaku.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 735
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4195
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17475
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3294
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 238
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 735
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4195
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17475
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3294
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 238
Składniki
Jeśli nie macie mąki kokosowej, wiórki zmielcie np. w młynku do kawy lub melakserze. Daktyle lub inne owoce suszone zalać wrzątkiem, aby namiękły. Potem je miksujemy, aby nie było większych kawałków.
Wysypujemy na blat mąkę i wiórki kokosowe, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika.
Mleko mieszamy z jajkiem i olejem.
Na suche składniki wykładamy zblendowane owoce i na koniec dodajemy mokre składniki (porcjami, nie wylewamy od razu wszystkiego). Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części.
Każdą część rozwałkowujemy na placek i wykrawamy foremką pierniczki. Wykładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopniu 12 minut.
Ostygnięte dekorujemy wedle uznania. Ja oprószyłam delikatnie cukrem pudrem i polałam rozpuszczoną gorzką czekoladą.