Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik w formie babeczek? Dlaczego nie! Wykonuje się je szybko, piecze krótko. A smak? Sami spróbujcie. Ja polecam.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Składniki
Masło, cukier, miód, kakao, przyprawę do piernika podgrzać w garnku aż do rozpuszczenia. Wymieszać i ostudzić. Do garnka dodać jajka, przesianą mąkę, powidła, jogurt i sodę. Całość dokładnie wymieszać łyżką.
Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po jednej łyżce ciasta. Na to bakalie i jeszcze jedną łyżkę ciasta. Foremki powinny być napełnione do 3/4. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 30-35 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babeczki są upieczone. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.