Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach korzennych przypraw chyba każdemu kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Muffinki piernikowe są niezwykle aromatyczne i puszyste. Idealnie komponują się polewą z gorzkiej czekolady, a złote i srebrne perełki cukrowe dodają im świątecznego akcentu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423249
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2639
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423249
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2639
Składniki
Mąkę przesiać przez sito. Do mąki dodać pozostałe suche składniki i wymieszać. W drugim naczyniu roztrzepać składniki mokre. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi, krótko mieszając. Formę do muffin wyłożyć papilotkami.Ciasto nalewać do 3/4 wysokości papilotek. Muffinki piec w 180 stopniach przez ok. 20-22 minuty, do suchego patyczka. Składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzone muffinki polać polewą. Udekorować cukrowymi perełkami.