Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jak każdy piernik. Ja robię je z pomocą 3-letniego synka i mamy przy tym dużo zabawy...
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17763
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1907
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5887
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 549
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17763
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1907
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5887
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 549
Składniki
Jajka z cukrem ubić na kogiel mogiel,dodać miód,olej i wodę.Zmiksować.W miseczce wymieszać mąkę,proszek,kakao i przyprawę korzenną.Wsypać do mokrych składników i dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę.Na koniec wsypać skórkę pomarańczową.Ułożyć papilotki w formie do pieczenia muffinów,napełnić je ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika (200).Piec 21 min. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem dodając likier pomarańczowy. Udekorować piernikowe muffinki polewą i posypką. Nasze synuś posypał gwiazdkami z cukru ;-)
SMACZNEGO