Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie bułeczki np. na śniadanie. Podane z powidłami, albo miodem. Mniam. Bułeczki z ciasta jak na naleśniki. Po upieczeniu, bułeczki jak ptysiowe.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1998
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7431
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1998
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7431
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Do każdej dziurki ( 8 sztuk ) foremki na muffinki nalać łyżkę oleju rzepakowego. Wstawić foremkę do piekarnika na 8-10 min. Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać roztopione masło, przyprawę do piernika, szczyptę soli i mąkę pszenną. Wymieszać ciasto. Ma być takie jak na naleśniki. Wyjąc foremkę z piekarnika i napełnić ciastem dziurki do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika. Pieczenie 220 stopni - 15 minut. Nie zaglądać. Obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20 min. Po upieczeniu wyjąć z foremki i rozrywać na części. Smarować domowymi powidłami. Zajadać najlepiej z mlekiem, albo kakao. Smacznego. Porady Takie bułeczki można też napełnić np. sałatką z tuńczyka, albo inną, twarożkiem. Nie muszą być na słodko i nie muszą być z przyprawą do piernika.