Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja świątecznego wypieku.Proste w wykonaniu,bardzo smaczne i pachnące.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
-W garnku podgrzać miód z cukrem i masłem, cały czas mieszając.Przestudzić.Rozmącić jajka ze szczyptą soli i dodać do masy miodowej. -Następnie dodać przyprawę piernikową,proszek do pieczenia,przesianą mąkę i zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm,foremką w kształcie serca powycinać pierniczki. -Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 12 minut.