Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja świątecznego wypieku.Proste w wykonaniu,bardzo smaczne i pachnące.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5805
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5805
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
-W garnku podgrzać miód z cukrem i masłem, cały czas mieszając.Przestudzić.Rozmącić jajka ze szczyptą soli i dodać do masy miodowej. -Następnie dodać przyprawę piernikową,proszek do pieczenia,przesianą mąkę i zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm,foremką w kształcie serca powycinać pierniczki. -Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 12 minut.