Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja świątecznego wypieku.Proste w wykonaniu,bardzo smaczne i pachnące.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Składniki
-W garnku podgrzać miód z cukrem i masłem, cały czas mieszając.Przestudzić.Rozmącić jajka ze szczyptą soli i dodać do masy miodowej. -Następnie dodać przyprawę piernikową,proszek do pieczenia,przesianą mąkę i zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm,foremką w kształcie serca powycinać pierniczki. -Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 12 minut.