Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smakowite. Zwłaszcza dla miłośników pierników.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
5 dkg cukru zrumień w rondelku. Wlać 100ml wody, gotować aż karmel się rozpuści. Połowę masła utrzeć z resztą cukru i żółtkami, dodać miód, karmel, mąkę, kakao, przyprawę i proszek. Dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie połaczyć z ciastem. Piec 50 minut.
Ostudź placek przekrój na 3 płaty. Jedną część placka przełóż marmoladą, połóż drugi płat posmaruj kremem zrobionym z budyniu i masła. Wierzch można posypać płatkami migdałów.