Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kapustą i kaszą gryczaną"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 135
Składniki
Ciasto: do mąki wlewam ciepłą wodę, wbijam jajko, dodaję sól. Zagniatam elastyczne, gładkie ciasto.
Nadzienie: kapustę opłukuję, gotuję, odcedzam i odciskam z wody. Drobno ją kroję. Gotuję kaszę i następnie dodaję ją do kapusty. Cebulę obieram, szklę na oleju i mieszam z nadzieniem. Doprawiam solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowuję, wykrawam krążki, np. szklanką. Na każdy nakładam trochę nadzienia. Pierogi gotuję w lekko osolonej wodzie. Są pyszne polane olejem z cebulką.Źródło: Kobieta i życie