Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu ciasteczka - minimum składników, maksimum smaku. :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto wałkować na ok. 2-3 mm. W razie potrzeby podsypywać mąką. Wykrawać koła, nakładać po kawałku jabłka i zlepiać jak pierogi.
Piec 20 minut w temp. 170 stopni, termoobieg.
Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego. :)