Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu ciasteczka - minimum składników, maksimum smaku. :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 480
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5287
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3437
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 480
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5287
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3437
Składniki
Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto wałkować na ok. 2-3 mm. W razie potrzeby podsypywać mąką. Wykrawać koła, nakładać po kawałku jabłka i zlepiać jak pierogi.
Piec 20 minut w temp. 170 stopni, termoobieg.
Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego. :)