Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pijak bardzo smaczne ciasto, z budyniem ,masą krówkową ,herbatnikami nasączonymi w ponczu ,śmietaną . Łatwy w przygotowaniu .Polecam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Biszkopt kroimy na pół nasączamy ponczem .Wylewamy ugotowany budyń .Następnie na budyniu układamy herbatniki (herbatniki skropić wódką ) .Na to wyłożyć masę krówkową ,uprzednio rozpuszczoną ( włożyć do garnka z gorącą wodą na 15 minut ) .Na masę krówkową nakładamy drugą część biszkoptu nasączonego ponczem .Na to wylewamy ubitą śmietanę z (3 łyżkami cukru pudru ,cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatyną .Na śmietanie ponownie układamy herbatniki nasączone w alkoholu . Na wierzchu robimy drobną krateczkę z rozpuszczonej czekolady . Smacznego !!!