Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 170
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 355
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23721
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 361
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 170
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 355
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23721
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 361
Składniki
Ciasto! Białko ubić na sztywno podając pod koniec cukier w trzech porcjach ( nie sypać na raz). Po ubiciu dodać kokos i mak suchy, lekko zmieszać i włożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor, jak biszkopt.
Krem: Ugotować budyń w trochę mniej mleka daje- wystudzić . Masło, żółtka, cukier utrzeć na puszystą masę. Do masy dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Można tez zrobić własną masę budyniowa czekoladową.
Wykończenie: Biszkopty zamaczać w wódce układać na ciasto jeden obok drugiego, lekko wgniatając w krem, całość oblać polewą czekoladową. Schować do lodówki przynajmniej na 4 godz. aby wódka się rozeszła.
SMACZNEGO!!!