Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubine ciasto mojej rodziny. Z przepisów siostry anastazji.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5459
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 968
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5459
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 968
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Z podanych składników ubić biszkopt, po wystygnieciu przekroić na pół.
Budyn, żółtka, cukier, cukier waniliowy i troche mleka wymieszać razem. Resztę mleka zagotować i wlać wymieszane składniki ugotować budyń. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny.
Na jedną część biszkoptu rozsmarować połowę masy na to ułożyć śliwki. 2 gorzkie czekolady rozpuścić na parze z 4-5 łyzkami mleka i 2 łyzkami masła. Czekoladę wylać na śliwki, poczekać trochę aż czekolada zastygnie i wyłożyć pozostałą masę, przykryć biszkoptemi polać polewą i dowolnie udekorować.