Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubine ciasto mojej rodziny. Z przepisów siostry anastazji.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7860
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1060
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13621
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7860
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1060
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13621
Składniki
Z podanych składników ubić biszkopt, po wystygnieciu przekroić na pół.
Budyn, żółtka, cukier, cukier waniliowy i troche mleka wymieszać razem. Resztę mleka zagotować i wlać wymieszane składniki ugotować budyń. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny.
Na jedną część biszkoptu rozsmarować połowę masy na to ułożyć śliwki. 2 gorzkie czekolady rozpuścić na parze z 4-5 łyzkami mleka i 2 łyzkami masła. Czekoladę wylać na śliwki, poczekać trochę aż czekolada zastygnie i wyłożyć pozostałą masę, przykryć biszkoptemi polać polewą i dowolnie udekorować.