Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubine ciasto mojej rodziny. Z przepisów siostry anastazji.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 269
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1109
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 269
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1109
Składniki
Z podanych składników ubić biszkopt, po wystygnieciu przekroić na pół.
Budyn, żółtka, cukier, cukier waniliowy i troche mleka wymieszać razem. Resztę mleka zagotować i wlać wymieszane składniki ugotować budyń. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny.
Na jedną część biszkoptu rozsmarować połowę masy na to ułożyć śliwki. 2 gorzkie czekolady rozpuścić na parze z 4-5 łyzkami mleka i 2 łyzkami masła. Czekoladę wylać na śliwki, poczekać trochę aż czekolada zastygnie i wyłożyć pozostałą masę, przykryć biszkoptemi polać polewą i dowolnie udekorować.