Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho rozpływa się w ustach! Do tego tanie i szybkie w wykonaniu!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 994
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 994
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli,dodać cukier i nadal ubijać na sztywną pianę.Dodać mak i wiórki (po trochu),wymieszać.Wylać na blachę (duża porcja),piec ok 30 min w 180st.
Masę przygotować według przepisu na opakowaniu.Wyłożyć na ostudzone ciasto.Herbatniki namoczyć w wódce wymieszanej z 0,5 szkl wody,ułożyć na masie.Polać polewą. W wersji wypasionej można na herbatniki wyłożyć masę krówkową.
Smacznego!