Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa wiec czemu nie ciacho ze śliwkami
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Śliwki umyć i osuszyć,usunąć pestki.Wlozyc na duża patelnie lub garnek,dodać cukier cynamon i cukier waniliowy.Smazyc aż śliwki zaczną się rozpadać.Z mąki ziemniaczanej i amaretto zrobić w miseczce sos i zalać nim śliwki ,zagotować i odstawić do ostygnięcia .
Ciasto: składniki wszystkie razem zagnieść podzielić na dwwie różne części do mniejszej dodać wiórka kokosowe i zagnieść .Wlozyc do zamrażalnika lub do lodówki w zależności ile mamy czasu.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Ciasto większe rozwałkować na nie wyłożyć przestudzone śliwki .Z białek ubić pianę i wyłożyć na śliwki ,na koniec posypać kruszonka z mniejszej ilości ciasta. Piec w 175 st około 40 min na złoty kolor Smacznego