Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto murzynek pojawiło się już w wielu odsłonach, tym razem proponuję wersję dla dorosłych. Sam przepis na ciasto jest już sprawdzony przeze mnie wielokrotnie i zawsze się udaje, możecie go wykorzystać w dowolny sposób, z dodatkami lub bez.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Rodzynki namoczyć w alkoholu dzień przed planowanym pieczeniem ciasta.
Wszystkie składniki na ciasto: jaja, cukier, mąkę, olej, wodę, kakao i proszek do pieczenia łączymy razem przy pomocy miksera.
Blaszkę do pieczenia ciasta ( u mnie 12 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Czas pieczenia może być różny z uwagi na jakość piekarnika, proponuję sprawdzać stopień upieczenia patyczkiem.
Cisto się piecze, a my w tym czasie rozpuszczamy margarynę razem z czekoladą. Można to zrobić w kąpieli wodnej, ja rozpuściłam składniki bezpośrednio w garnku postawionym na płycie indukcyjnej. Następnie odsączamy rodzynki i łączymy z ciepłą czekoladą.
Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Następnie należy je przekroić i przełożyć dżemem. Na wierzch ciasta nakładamy masę z rodzynek i gotowe. Smacznego :)