Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie wygląda jeszcze lepiej smakuje, jest łatwe w wykonaniu i bardzo podzielne dzieki czemu nadaje się na imprezy!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1139
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12057
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1139
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12057
Składniki
CIASTO: żółtka utrzeć z cukrem, dodoając ciepłą wodę i olej,dodać mąke z proszkiem i kakao, oraz ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać, przelać do formy na keks i piec około 45 min w 200 C
MASA: śmietanę ubić z cukrem dodać smietanfiks i wymieszać z serkiem oraz kokosem
Ciasto po upieczeniu wyjąc z foremki i ściać jego boki tak by z prostokąta powstała piramidka, mastepnie przekroić pieć razy w poprzek, skropić kazdą cześc naparem slabej kawy i przekładać masą, wierz posmarowac masą obsypać ocno kokosem i udekorować czekoladą roztopioną.