Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z dużą ilością świeżych czereśni i czekoladową kruszonką. Szybkie i pyszne.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać gałązki, ew. wydrylować. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i wyskrobać ziarenka.
Masło utrzeć z wanilią i cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy maślano-jajecznej. Delikatnie wmieszać czekoladki kawowe.
Masło na kruszonkę pokroić w kostkę, a następnie zagnieść z mąką, kakao i cukrem. Odstawić do lodówki.
Ciasto ucierane przełożyć do formy, rozłożyć na całej powierzchni ciasta czereśnie. Równomiernie pokruszyć kakaowe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 min. Po upieczeniu ostudzić i ew. przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)