Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto drożdżowe,smaczne i zdrowe.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 202
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 204
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 494
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 135
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 202
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 204
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 494
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 135
Składniki
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru,dodać 1 łyżkę mąki wymieszać odstawić do wyrośnięcia.
Do miski wsypać 3 szkl mąki 3/4 szkl cukru.cukier waniliowy połowę ciepłego mleka,wymieszać,zrobić dołek wlać rozczyn dodać 2 żółtka i 1 całe jajo dokładnie wymieszać.Wlać pozostałe mleko i roztopioną ciepłą połowę kostki margarynę.Wyrabiać długo aż zacznie odchodzić od ręki odstawić przykryte ściereczką aż podwoi objętość.
W tym czasie z połowy margaryny 3/4szkl cukru,1 szkl mąki zrobić kruszonkę i wydrylować śliwki lub przygotować inne owoce.
Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blachy/25-35 cm./wyłożyć ciasto wyrównać zamoczonymi w wodzie rękoma poukładać owoce posypać kruszonką wstawić do nagrzanego/180 stopni /piekarnika piec 40-45 min.