Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy,puszysty i bardzo pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie,wciąż ucierając dodawać po jednym jajku.
Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypywać po 1 łyżce,mieszając. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce do warzyw. Jabłka przełożyć do druszlaka by odciekły z nadmiaru soku. Osączone z soku jabłka i posiekane orzechy dodać do ciasta,wszystko dokładnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem formę i posypaną bułką tartą napełnić ciastem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 40 min.( jeśli zbyt szybko zacznie ciemnieć można je przykryć pergaminem ).