Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy,puszysty i bardzo pyszny.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 947
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 947
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie,wciąż ucierając dodawać po jednym jajku.
Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypywać po 1 łyżce,mieszając. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce do warzyw. Jabłka przełożyć do druszlaka by odciekły z nadmiaru soku. Osączone z soku jabłka i posiekane orzechy dodać do ciasta,wszystko dokładnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem formę i posypaną bułką tartą napełnić ciastem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 40 min.( jeśli zbyt szybko zacznie ciemnieć można je przykryć pergaminem ).