Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy,puszysty i bardzo pyszny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1183
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38897
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1183
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38897
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie,wciąż ucierając dodawać po jednym jajku.
Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypywać po 1 łyżce,mieszając. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce do warzyw. Jabłka przełożyć do druszlaka by odciekły z nadmiaru soku. Osączone z soku jabłka i posiekane orzechy dodać do ciasta,wszystko dokładnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem formę i posypaną bułką tartą napełnić ciastem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 40 min.( jeśli zbyt szybko zacznie ciemnieć można je przykryć pergaminem ).