Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy to lekka, wilgotna i przyjemna w smaku wersja ciasta ucieranego. W tym przepisie dodano jabłka i cynamon, co stanowi połączenie idealne.
Wymiary formy: 30 × 25 cm
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Składniki
Miękkie masło umieść w misce i zacznij miksować na wysokich obrotach z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasna, dodaj jajko i jogurt. Wymieszaj składniki do połączenia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Wmieszaj do mokrych składników i zmiksuj krótko.
Ciasto wyłóż do wysmarowanej masłem formy 30 × 25 cm.
Jabłko umyj i obierz. Pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na cieście i posyp cynamonem. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na 40 minut. Wyciągnij i wystudź. Wtedy posyp cukrem pudrem.