Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy to lekka, wilgotna i przyjemna w smaku wersja ciasta ucieranego. W tym przepisie dodano jabłka i cynamon, co stanowi połączenie idealne.
Wymiary formy: 30 × 25 cm
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 669
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 669
Składniki
Miękkie masło umieść w misce i zacznij miksować na wysokich obrotach z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasna, dodaj jajko i jogurt. Wymieszaj składniki do połączenia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Wmieszaj do mokrych składników i zmiksuj krótko.
Ciasto wyłóż do wysmarowanej masłem formy 30 × 25 cm.
Jabłko umyj i obierz. Pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na cieście i posyp cynamonem. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na 40 minut. Wyciągnij i wystudź. Wtedy posyp cukrem pudrem.