Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy z rabarbarem jest lekki, puszysty i odrobinę kwaskowaty. Dzięki temu doskonale sprawdzi się na cieplejsze dni.
Wymiary blachy: 24x24 cm
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67673
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1894
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67673
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1894
Składniki
Mąkę przesiej wraz z sodą i odstaw.
Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj obydwa cukry i zacznij ubijać. Masa powinna zwiększyć swoją objętość oraz zrobić się jasna. Dodaj do niej teraz olej i jogurt. Zmiksuj krótko. Dołóż mąkę z sodą, połącz do momentu aż ciasto zrobi się gładkie.
Rabarbar oczyść, obierz i pokrój na drobne kawałki. Wmieszaj do masy.
Przygotuj blachę o wielkości 24x24 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy.
Piecz ciasto w 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.