Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, szybkie ciasto ze śliwkami.
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 44
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 102
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 174
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 47
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 44
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 102
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 174
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 47
Składniki
Jajka i kefir powinny mieć temperaturę pokojową. Następnie mieszamy je w misce, dodajemy suche składniki, dokładnie łączymy. Przekładamy do blaszki (30x25), na wierzch układamy połówki śliwek (skórką do spodu) bez pestek. Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 170°C.