Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91029
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38335
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 291
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91029
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38335
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 291
Składniki
Ciasto ciemne :połączyc wszystkie skł, zarobic ciasto , podzielic na 2 równe części , wyłozyc na wysmarowane wcześniej tłuszczem blaszki i upiec w piekarniku przez 15 min, w temp. 190 stopni
Biszkopt: ubic białka dodac cukier , potem żółtka( wymieszane wczesniej z octem i olejem), na końcu mąki (połaczone wcześniej z proszkiem do pieczenia) i upiec
Masa : 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , resztę mleka wymieszac z mąką pszenną i ziemniaczaną) gdy cukry z mlekiem zaczną się gotowac dodawac po małym kawałku cała margaryne i mieszac aż się rozpuści , na końcu dodac mąkę i cały cas delikatnie mieszając pozostawic na małym ogniu aż zrobi się gęsty budyń , Gdy gotowy ciepłym przełoży placki . Najpierw ciemne ciasto , póżniej biszkopt i znowu ciemne i na koniec polewa i gotowe .
Smacznego