Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14441
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14441
Składniki
Ciasto ciemne :połączyc wszystkie skł, zarobic ciasto , podzielic na 2 równe części , wyłozyc na wysmarowane wcześniej tłuszczem blaszki i upiec w piekarniku przez 15 min, w temp. 190 stopni
Biszkopt: ubic białka dodac cukier , potem żółtka( wymieszane wczesniej z octem i olejem), na końcu mąki (połaczone wcześniej z proszkiem do pieczenia) i upiec
Masa : 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , resztę mleka wymieszac z mąką pszenną i ziemniaczaną) gdy cukry z mlekiem zaczną się gotowac dodawac po małym kawałku cała margaryne i mieszac aż się rozpuści , na końcu dodac mąkę i cały cas delikatnie mieszając pozostawic na małym ogniu aż zrobi się gęsty budyń , Gdy gotowy ciepłym przełoży placki . Najpierw ciemne ciasto , póżniej biszkopt i znowu ciemne i na koniec polewa i gotowe .
Smacznego