Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5661
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9496
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 235
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5661
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9496
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 235
Składniki
Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić zagłębienie, wkruszyć drożdże, zalać 2-3 łyżkami mleka, posypać 2 łyżeczkami cukru i mąką z brzegów miski. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ponownie odstawić na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto zagnieść na posypanej mąką stolnicy, rozwałkować lub rozciągnąć do wielkości blachy.
Masło podgrzać, wymieszać z cukrem (i migdałami). Wyłożyć na ciasto. Piec 25 minut. Smacznego :)