Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek morawski to idealny deser na letnie dni. Dzięki maślance ciasto jest wilgotne i puszyste, a soczyste morele dodają mu świeżości i naturalnej słodyczy. To proste, ale niezwykle smaczne połączenie, które z pewnością zachwyci Twoich bliskich. Przekonaj się sam!
Blaszka 25 x 30 cm
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 208
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 208
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek. Ubij je na sztywną pianę, a następnie partiami dodawaj cukier, łącznie z waniliowym. Miksuj wszystko, aż piana będzie błyszcząca. Dodawaj kolejno żółtka jajek, nadal miksując.
Następnie wlej powoli olej, miksując całą mieszankę. Mąkę przesiej z proszkiem i wsyp bezpośrednio do miski. Na końcu dodaj maślankę w temperaturze pokojowej i wszystko wymieszaj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Gęste ciasto przełóż do foremki o wymiarach 25 x 30 cm. Morele umyj, osusz i przekrój na ćwiartki. Wyjmij pestki i ułóż owoce na cieście. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut. Wystudź i posyp cukrem pudrem.