Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, dzięki dodatkowi kefiru lub maślanki - wilgotne. Całkowita dowolność dodawanych owoców :-)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25723
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25723
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubić jajka solą i cukrami na puszystą masę. Powoli wlewać olej, cały czas miksując. Następnie dodawać suche składniki z kefirem w trzech partiach. Każdorazowo krótko miksując (do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy o wym. 28×33 cm. Na wierzch ciasta ułożyć truskawki (przekrojone na pół), przekrojoną częścią do góry. Owoce ułożyć w niewielkich odstępach. Piec w temp. 180 C przez 45-50 min do tzw. suchego patyczka. Jeszcze. Smacznego :-)