Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite, bardzo szybko się robi.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9789
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9789
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Ciasto składniki wszystkie wyrobić i podzielić na 2 części.
MASA: Cukier puder utrzeć z żółtkami, wymieszać z orzechami startymi i pianą z białek. Ja robię z orzechów włoskich.
Dać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem na to masę przykryć 2 ciastem. Piec wolno, w 170 stopniach ok 45 minut zapałka ma być sucha. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!