Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite, bardzo szybko się robi.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Ciasto składniki wszystkie wyrobić i podzielić na 2 części.
MASA: Cukier puder utrzeć z żółtkami, wymieszać z orzechami startymi i pianą z białek. Ja robię z orzechów włoskich.
Dać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem na to masę przykryć 2 ciastem. Piec wolno, w 170 stopniach ok 45 minut zapałka ma być sucha. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!