Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej kuzynki. Ciasto udało się super.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8446
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6846
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4675
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327257
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8446
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6846
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4675
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327257
Składniki
Wykonanie: Z masła, śmietany, smalcu, mąki, żółtek i proszku do pieczenia. Zagęścić ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi podpiec w piekarniku. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką. Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki, a na nie usmażone jabłka ,następnie pianę ubitą z cukrem. Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut na dolnym włączniku. Podać na stół jeszcze ciepły z dodatkiem herbaty miętowej.