Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej kuzynki. Ciasto udało się super.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1944
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2601
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1944
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2601
Składniki
Wykonanie: Z masła, śmietany, smalcu, mąki, żółtek i proszku do pieczenia. Zagęścić ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi podpiec w piekarniku. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką. Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki, a na nie usmażone jabłka ,następnie pianę ubitą z cukrem. Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut na dolnym włączniku. Podać na stół jeszcze ciepły z dodatkiem herbaty miętowej.