Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wielosmakowe ciasto! Połączenie idealne do zajadania w karnawale zapraszam!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29114
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29114
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 760
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz pianę ubitą z białek. Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 25/36 ser z makiem i jabłkami a następnie sam ser. Ser: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami. Pod koniec dajemy porcjami ser, proszek do pieczenia, kaszę mannę i pianę ubitą z białek. Masę dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy mielony mak i starte jabłka, drugą zostawiamy bez dodatków. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.