Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek w dżemową kratkę"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 382
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 382
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj. Formę do ciasta posmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim ciasto. Posmaruj je warstwą konfitury.
Przesianą mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier, proszek do pieczenia, żółtka, zagnieć ciasto. Schłodź je. Rozwałkuj, pokrój na paski. Ułóż na cieście, tworząc kratkę, piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień