Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek wiejski to pyszne i puszyste ciasto, do którego możesz wykorzystać wszystkie znalezione w ogródku owoce.
Forma ok. 19 cm, miska, szpatułka
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2666
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4672
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102209
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6544
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2666
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4672
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102209
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6544
Składniki
Przesiej mąkę do miski i wymieszaj ją z proszkiem do pieczenia. W osobnej dużej misce ubij jajka z cukrem na puszystą, jasną masę.
Do masy jajecznej dodaj kolejno: olej, 2 łyżki wody i ocet. Cały czas miksuj aż masa stanie się jednolita.
Na końcu wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj całość szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach.
Gotowe ciasto przelej do formy o średnicy ok. 19 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu równomiernie rozłóż umyte i osuszone owoce.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180–190°C i piecz przez 40-45 minut.