Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek wiejski to pyszne i puszyste ciasto, do którego możesz wykorzystać wszystkie znalezione w ogródku owoce.
Forma ok. 19 cm, miska, szpatułka
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 261
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241029
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2394
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 399
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 261
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241029
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2394
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 399
Składniki
Przesiej mąkę do miski i wymieszaj ją z proszkiem do pieczenia. W osobnej dużej misce ubij jajka z cukrem na puszystą, jasną masę.
Do masy jajecznej dodaj kolejno: olej, 2 łyżki wody i ocet. Cały czas miksuj aż masa stanie się jednolita.
Na końcu wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj całość szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach.
Gotowe ciasto przelej do formy o średnicy ok. 19 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu równomiernie rozłóż umyte i osuszone owoce.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180–190°C i piecz przez 40-45 minut.