Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża blacha ciasta z borówkami. Na weekend jak znalazł :)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
Jajka, mleko i olej muszą być w temp. pokojowej. Jajka ubijamy z cukrem na białą puszystą masę - około 10 minut na najwyższych obrotach. Następnie powoli dolewamy olej i mleko (cały czas ubijając). Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy - ja robię to mikserem na najniższych obrotach ale można też szpatułką. Opłukane borówki obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i na wierzchu układamy borówki z wiórkami kokosowymi. Pieczemy w temp. 170 st. około 50-55 minut (sprawdzam patyczkiem). Po wystudzeniu oprószyłam cukrem pudrem.