Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża blacha ciasta z borówkami. Na weekend jak znalazł :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 166
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3884
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 303
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 656
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 166
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3884
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 303
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 656
Składniki
Jajka, mleko i olej muszą być w temp. pokojowej. Jajka ubijamy z cukrem na białą puszystą masę - około 10 minut na najwyższych obrotach. Następnie powoli dolewamy olej i mleko (cały czas ubijając). Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy - ja robię to mikserem na najniższych obrotach ale można też szpatułką. Opłukane borówki obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i na wierzchu układamy borówki z wiórkami kokosowymi. Pieczemy w temp. 170 st. około 50-55 minut (sprawdzam patyczkiem). Po wystudzeniu oprószyłam cukrem pudrem.