Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w przygotowaniu, jest bardzo smaczne i efektowne!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2499
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2499
Składniki
WYKONANIE:Ciasto 1 Margarynę cuker, wodę, kakao zagotować i po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę. Przygotować ciasto 2: Białka ubić z cukrem dodać kokos, proszek do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciasto. Upiec. Po wystudzeniu przekroić na pół ( trzeba uważać bo ciężko przekroić na dwie równe części przez wiórka)
Masa: z mleka ,cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i spirytus, drugą zostawić białą.
PRZEŁOŻENIE: Ciasto- masa biała- delicje- masa ciemna- polewa.