Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w przygotowaniu, jest bardzo smaczne i efektowne!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 47
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 625
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1578
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 339
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 47
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 625
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1578
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 339
Składniki
WYKONANIE:Ciasto 1 Margarynę cuker, wodę, kakao zagotować i po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę. Przygotować ciasto 2: Białka ubić z cukrem dodać kokos, proszek do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciasto. Upiec. Po wystudzeniu przekroić na pół ( trzeba uważać bo ciężko przekroić na dwie równe części przez wiórka)
Masa: z mleka ,cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i spirytus, drugą zostawić białą.
PRZEŁOŻENIE: Ciasto- masa biała- delicje- masa ciemna- polewa.