Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w przygotowaniu, jest bardzo smaczne i efektowne!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
WYKONANIE:Ciasto 1 Margarynę cuker, wodę, kakao zagotować i po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę. Przygotować ciasto 2: Białka ubić z cukrem dodać kokos, proszek do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciasto. Upiec. Po wystudzeniu przekroić na pół ( trzeba uważać bo ciężko przekroić na dwie równe części przez wiórka)
Masa: z mleka ,cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i spirytus, drugą zostawić białą.
PRZEŁOŻENIE: Ciasto- masa biała- delicje- masa ciemna- polewa.