Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w przygotowaniu, jest bardzo smaczne i efektowne!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
Składniki
WYKONANIE:Ciasto 1 Margarynę cuker, wodę, kakao zagotować i po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę. Przygotować ciasto 2: Białka ubić z cukrem dodać kokos, proszek do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciasto. Upiec. Po wystudzeniu przekroić na pół ( trzeba uważać bo ciężko przekroić na dwie równe części przez wiórka)
Masa: z mleka ,cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i spirytus, drugą zostawić białą.
PRZEŁOŻENIE: Ciasto- masa biała- delicje- masa ciemna- polewa.