Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój przepis na smaczne ciasto na stół świąteczny.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z kaszą manną, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na jasną puszystą masę. Powoli dolewać olej nie przerywając miksowania. Następnie dodawać suche składniki na przemian ze śmietaną. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy, na wierzch ułożyć pokrojone według uznania gruszki, posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30-35 minut.