Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki w przygotowaniu jabłecznik. Przepis pochodzi z 401. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457035
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457035
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia. Dorzucić kostkę zimnego masła. Dodać erytrol i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, a do dołeczka nałożyć serek waniliowy i wybić jajko. Zagarnąć nożem, następnie wyrobić ciasto. Podzielić na pół. Pierwszą połówkę rozwałkować i przełożyć do foremki (wyłożonej papierem i wysypanej bułką tartą).
Jabłka umyć i przeciąć na pół. Usunąć gniazda nasienne, obrać i ułożyć na cieście. Posypać cynamonem. Przykryć drugą połówką rozwałkowanego ciasta.
Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować lukrem (sok z cytryny utrzeć z drobno zmielonym erytrolem). Udekorować melisą.