Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry zaraz po upieczeniu a jeszce lepszy na 2 dzień.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10617
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12996
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10617
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12996
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Składniki
żółtka oddzielamy od białek, z mąki, margaryny, żółtek, cukru wanil. oraz proszku zarabiamy kruche ciasto. Ciasto dzielimy ,1/3 wkładamy do zamrażarki, pozostałe 2/3 układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (tą część też mozna włożyć do zamrażarki na ok. 1 godz ale niekoniecznie, jeśli włożymy to ścieramy na tarce to ciasto na blaszke
jabłka obieramy, kroimy w cząstki i układamy na cieście
ubijamy białka na sztywno, następnie dodajemy cukier a na koniec mąkę ziemniaczną i mieszamy już na wolniejszych obrotach
na ciasto i jabłka wylewamy pianę i na to ścieramy tą 1/3 ciasta które było w zamrażalniku
ciasto pieczemy w 200-220 stopniach , ja piekłam na blaszce o wymiarach 36*25 1 godzinę i 10 min