Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś dawny przepis sprzed lat na pyszne i proste ciasto z jabłkami, które nawet na drugi dzień pozostaje mięciutkie i wilgotne, serdecznie polecam :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Składniki
1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. 2. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. 3. Jajka ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. 4. Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dosypujemy stopniowo do masy jajecznej i dalej miksujemy. 5. Dodajemy 4 łyżki mleka. 6. Następnie dodajemy stopniowo rozpuszczone i wystudzone masło i dalej miksujemy. 7. Na końcu do ciasta wrzucamy jabłka, sypiemy cynamonem, mieszamy. 8. Blachę o wymiarach 24cm x 24cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Po wierzchu również sypiemy cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 9. Pieczemy przez ok. 50 minut na drugiej półce od dołu z grzaniem góra-dół. 10. Upieczone, jeszcze gorące sypiemy cukrem pudrem i pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego :-)