Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest miękki , pyszny mozna go pałaszowac zaraz po wystygnieciu...
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93429
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1566
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93429
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1566
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Składniki
ciasto: mąkę przesiac dodac margarynę , cukier , jajka , proszek do pieczenia wyrobi ciasto (powinno byc miekkie).Rozwałkowac i wyłożyc na dużą blaszkę odłozyc.
Obrac jabłka ze skórki pokroic na cwiartki i ułozyc rzędami na ciasto.
Budyń ugotowac na wodzie z cukrem wg wskazań na opakowaniu ,następnie wyłozyc go na ułożone jabłka
ciasto biszkoptowe:Z białek ubic sztywną pianę,dodac cukier , żółtka , mąkę z proszkiem następnie delikatnie wymieszac razem do połączenia się skł.Gotowe ciasto wylac na warstwę budyniu wyrównac wierzch i wstawic do piekarnika na 60 min w temp180 stopni
Po upieczeniu jak wystygnie udekorowac cukrem pudrem .Smacznego