Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest miękki , pyszny mozna go pałaszowac zaraz po wystygnieciu...
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1226
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 122
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1226
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 122
Składniki
ciasto: mąkę przesiac dodac margarynę , cukier , jajka , proszek do pieczenia wyrobi ciasto (powinno byc miekkie).Rozwałkowac i wyłożyc na dużą blaszkę odłozyc.
Obrac jabłka ze skórki pokroic na cwiartki i ułozyc rzędami na ciasto.
Budyń ugotowac na wodzie z cukrem wg wskazań na opakowaniu ,następnie wyłozyc go na ułożone jabłka
ciasto biszkoptowe:Z białek ubic sztywną pianę,dodac cukier , żółtka , mąkę z proszkiem następnie delikatnie wymieszac razem do połączenia się skł.Gotowe ciasto wylac na warstwę budyniu wyrównac wierzch i wstawic do piekarnika na 60 min w temp180 stopni
Po upieczeniu jak wystygnie udekorowac cukrem pudrem .Smacznego