Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu szarlotka i sernik to podstawa – mąż jest ich smakoszem. Nie lubię monotonii w kuchni dlatego szukam coraz to nowych przepisów na te dwa ciasta. Ten placek jest przepyszny, choć mocno słodki. Jeśli wolicie ciasta mniej słodkie, wystarczy dodać trochę mniej cukru.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 204
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 102
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 343
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1486
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 204
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 102
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 343
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1486
Składniki
Zagniatamy ciasto (jeśli jest za twarde dodajemy więcej śmietany) i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy je z bakaliami, cukrem i cynamonem, a następnie wykładamy na ciasto. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie ubijamy na sztywno białka z cukrem, które wykładamy na ciasto (po 45 minutach pieczenia) i pieczemy jeszcze 15 minut (aż nasza piana się zrumieni). I gotowe :)