Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jaki dzisiaj polecam jest bardzo prostym, szybkim ciastem. Ciasto bardzo smaczne, szybko znikające ze stołu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414860
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414860
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Składniki
Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem, wlać śmietanę i olej. Zmiksować na gładką masę. Do gładkiej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blachę. Na wierzchu ciasta ułożyć jagody lekko je wciskając. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut. (najlepiej do suchego patyczka) Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu.