Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jaki dzisiaj polecam jest bardzo prostym, szybkim ciastem. Ciasto bardzo smaczne, szybko znikające ze stołu.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 563
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 563
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Składniki
Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem, wlać śmietanę i olej. Zmiksować na gładką masę. Do gładkiej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blachę. Na wierzchu ciasta ułożyć jagody lekko je wciskając. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut. (najlepiej do suchego patyczka) Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu.