Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , prosty w przygotowaniu placek z rabarbarem i kruszonką. Kruchy spód lekko kwaskowy rabarbar , piana ubita z białek i smaczna maślana kruszonka cóż trzeba więcej.
blaszka, nóż, miska, patelnia, sitko do przesiania mąki,
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11417
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11417
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Składniki
Ciasto; Masło lub margarynę pokrój w kawałki , dodaj cukier , żółtka , przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,dodaj śmietanę kwaśną. Zagnieść jednolite gładkie ciasto. Blaszkę o średnicy 30 /40 cm wysmaruj tłuszczem oprósz delikatnie mąką i rozłóż przygotowane ciasto. Ciasto czyli spód podpiec w 180 stopniach około 10 - 15 minut. Rabarbar podsmaż na suchej patelni z cukrem i cynamonem. Podpieczony spód oprósz lekko kaszką manną rozłóż podsmażony rabarbar. Z białek ubij sztywną pianę dodając cukier i pod koniec ubijania proszek budyniowy cappuccino. Pianę rozłóż porcjami na rabarbar i na koniec ciasto obsyp przygotowaną kruszonką. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprósz cukrem pudrem. Kruszonka; Składniki kruszonki siekamy najpierw nożem do połączenia , a następnie dłońmi rozdrabniamy w palcach tworząc kruszonkę.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.