Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , prosty w przygotowaniu placek z rabarbarem i kruszonką. Kruchy spód lekko kwaskowy rabarbar , piana ubita z białek i smaczna maślana kruszonka cóż trzeba więcej.
blaszka, nóż, miska, patelnia, sitko do przesiania mąki,
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1478
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38559
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1309
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1478
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38559
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1309
Składniki
Ciasto; Masło lub margarynę pokrój w kawałki , dodaj cukier , żółtka , przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,dodaj śmietanę kwaśną. Zagnieść jednolite gładkie ciasto. Blaszkę o średnicy 30 /40 cm wysmaruj tłuszczem oprósz delikatnie mąką i rozłóż przygotowane ciasto. Ciasto czyli spód podpiec w 180 stopniach około 10 - 15 minut. Rabarbar podsmaż na suchej patelni z cukrem i cynamonem. Podpieczony spód oprósz lekko kaszką manną rozłóż podsmażony rabarbar. Z białek ubij sztywną pianę dodając cukier i pod koniec ubijania proszek budyniowy cappuccino. Pianę rozłóż porcjami na rabarbar i na koniec ciasto obsyp przygotowaną kruszonką. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprósz cukrem pudrem. Kruszonka; Składniki kruszonki siekamy najpierw nożem do połączenia , a następnie dłońmi rozdrabniamy w palcach tworząc kruszonkę.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.