Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste w przygotowaniu ciasto z truskawami i rabarbarem. Wszystkie składniki potrzebne do tego wypieku powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Idealny smakołyk do popołudniowej kawy.
Keksówka o wymiarach 35x11 cm
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 59
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 155
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 93
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 59
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 155
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 93
Składniki
Białka oddzielany od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki łączymy ze sobą przy użyciu szpatułki.
Rabarbar płuczemy, usuwamy liście, łodygi kroimy na 2-3 cm kawałki. Truskawki myjemy i pozbywamy się szypułek.
Keksówkę o wymiarach 35x11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzch ciasta układamy owoce.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy placek cukrem pudrem.