Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste w przygotowaniu ciasto z truskawami i rabarbarem. Wszystkie składniki potrzebne do tego wypieku powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Idealny smakołyk do popołudniowej kawy.
Keksówka o wymiarach 35x11 cm
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1014
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1014
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Białka oddzielany od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki łączymy ze sobą przy użyciu szpatułki.
Rabarbar płuczemy, usuwamy liście, łodygi kroimy na 2-3 cm kawałki. Truskawki myjemy i pozbywamy się szypułek.
Keksówkę o wymiarach 35x11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzch ciasta układamy owoce.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy placek cukrem pudrem.