Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny deser.
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1657
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 50
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1657
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 50
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić z 8 łyżkami cukru. Dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. WYMIESZAĆ.
Wyłożyć na blachę (25X40) wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 20 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Lekko wystudzić i miksować z margaryną i pozostałym cukrem, aż powstanie kremowa konsystencja.
Masę wyłożyć na upieczony placek, na wierzchu poukładać truskawki i polać ściętą galaretką.