Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416523
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416523
Składniki
1. do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać zimną, pokrojona w drobniutką kostkę margarynę, wymieszać z mąką, dodać jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść, wstawić na kilka godzin do lodówki, 2. zrobić kruszonkę, ze sliwek wyjąć pestki, przekroić na połowy (jeśli owoce są kwaśne to trzeba posypać je cukrem), 3. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę, nakłuć widelcem, ułożyć sliwki (przecięciem do góry), posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 - 40 min w 180 st smacznego