Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 576
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 576
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Składniki
1. do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać zimną, pokrojona w drobniutką kostkę margarynę, wymieszać z mąką, dodać jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść, wstawić na kilka godzin do lodówki, 2. zrobić kruszonkę, ze sliwek wyjąć pestki, przekroić na połowy (jeśli owoce są kwaśne to trzeba posypać je cukrem), 3. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę, nakłuć widelcem, ułożyć sliwki (przecięciem do góry), posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 - 40 min w 180 st smacznego