Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i tani, może być pieczony z różnymi owocami sezonowymi.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Wszystko wykonuję mikserem. Jajka otrzeć z cukrem około 10 minut, wtedy ciasto będzie miało piękny kolor i lepiej urośnie.Następnie dodać kostkę margaryny i dalej ubijać.
Dodać obie mąki i proszek do pieczenia przesiane przez sito.Jeśli ciasto jest rzadkie można dodać po łyżce każdej mąki.Ciasto musi być dość gęste by nie utopił się owoc.
Ciasto wyłożyć na formę (ja mam 22/33cm).Na ciasto ułożyć śliwki( kiedyś z braku śliwek posypałam agrest między śliwki, fajna gra smaków).
Z pozostałej margaryny, 4 łyżek mąki, 3 łyżek cukru i łyżeczki proszku do pieczenia wyrobić kruszonkę w misce po cieście.Posypać na ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni.Ja piekę do uzyskania złotego koloru i sprawdzam "a wykałaczkę".