Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat naleśników:) Ciasto naleśnikowe z startymi jabłkami w środku.Pysznie, prosto, tanio:)
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 47
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3694
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 47
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3694
Składniki
Mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia /możemy zastąpić sodą/ przesiewamy. Dodajemy jajka, mleko i wodę, mieszamy za pomocą miksera i odstawiamy na kwadrans. W tym czasie zajmujemy się jabłkiem. Wybieramy jabłko bardzo duże lub dwa średnie i mało soczyste lub po starciu go na tarce jarzynowej o dużych oczkach odciskamy sok. Starte jabłko dodajemy do ciasta naleśnikowego i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy porcje ciasta naleśnikowo-jabłkowego i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.