Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutki i rozplywajace sie w ustach placuszki :-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13535
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5306
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13535
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5306
Składniki
jajko roztrzepac, dolac mleko, dodac maka wymieszana z proszkiem i odstawic na kilka minut. W tym czasie jablka pokroic w dosc drobna kostke, dodac cukier zwykly i waniliowy, cynamon, odczekac kilka minut az jablka puszcza sok.
do ciasta (powinno byc dosc geste, w razie potrzeby dodac maki lub mleka) dodac jablka. czekolade pokroic na male kawalki, dodac do masy. wszystko dobrze wymieszac, smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron, do zrumienienia placuszkow.
posypac cukrem pudrem i palaszowac :-)